sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Siivousta ja soodaa

Otsikko kertoo kaiken tämän viikonloppuni ohjelmasta. Siivosin ja järjestelin kotia nimittäin melkeinpä koko viikonlopun ja ilmeisesti kolmen viikon tauko kunnon siivouksesta sai sitten aikaan sen, että nyt piti siivota sitten pidemmän kaavan kautta. Nyt on järjestelty makuuhuoneen ja lastenhuoneen kaapit perusteellisesti sekä puhdistettu keittiön kaapit ja kodinkoneet kunnolla. Eilinen meni makuuhuoneiden parissa ja illalla olikin ulko-oven vieressä kaksi jätesäkillistä ylimääräistä tavaraa odottamassa roskikseen pääsyä ja pahvilaatikollinen lasten pieniä vaatteita odottamassa ullakolle menoa.


Tänään herättyäni suuntasin suoraan keittiöön puhdistamaan liesitasoa sekä liesituuletinta. Ja voin sanoa, että ei ehkä ollut kaikkein fiksuin idea. Siis ilman aamupalaa ja yöpuvussa käydä puhdistamaan liesituuletinta (Joo, mulla ei ole kaikki inkkarit kanootissa). Meinasi nimittäin epätoivo iskeä muutaman kerran, kun ei meinannut tulla puhdasta jälkeä, vaan liesituulettimeen jäi jatkuvasti kauheat viirut eivätkä rasvajäljet lähtenyt millään pois. Olin vielä eilen käynyt ostamassa ruostumattomalle teräkselle tarkoitettua puhdistusainetta, mutta arvaatte varmaan oliko siitä apua. No ei ollut, ei! 

Mutta voi kiitos sille aivosolulle, joka 1,5h epätoivoisen puhdistamisen jälkeen keksi ruokasoodan. Olen käyttänyt soodaa useasti keittiöaltaan puhdistamiseen, jolloin kahvinkin jäljet saa pois, ja ajattelin nyt kokeilla sitä liesituulettimeen. Ja voi sitä ilon tunnetta, kun huomasin, että sooda toimi erinomaisesti. Miksei kukaan ole aiemmin sanonut, että se toimii myös liesituulettimeen? Nyt meillä on jälleen kuin uusi liesituuletin ja mä olen niiiin iloinen. Liesituulettimesta lähti rasvajälkien lisäksi myös pyyhintäjäljet, jotka tulivat jo viime syksynä, kun erehdyin pyyhkimään liesituuletinta ensimmäisen kerran. Tässä pari muutoskuvaa. Ehkä ruostumaton teräs ei olekaan niin paha puhdistuksen suhteen.


Liesituulettimen puhdistamisen jälkeen oli muiden kodinkoneiden vuoro ja sainkin jopa mieheni puhdistamaan uunin ja pellit. Sen jälkeen tyhjennettiin vielä koko perheen voimin kaikki keittiön kaapit tyhjiksi, imuroitiin ja pyyhittiin sisältä sekä laitettiin tavarat uudestaan paikoilleen. Nyt on puhdas keittiö ainakin vähäsen aikaan. Keittiöön kaipaisin vielä vähän lisää keväistä ilmettä, joten saa nähdä mitä sinne kevään aikana ilmestyy.


Ja nyt kun keittiöstä on puhe, niin ovathan kaikki facebookia käyttävät käyneet jo äänestämässä omia suosikkejaan Ikean kuvastokilpailussa. Omat kuvani pääsivät myös loppuäänestykseen, joten tästä blogista tutut keittö ja lastenhuone löytyvät kilpailusta Katja P. nimellä. Käykäähän äänestämässä omia suosikkejanne :) linkki kisaan löytyy täältä.

10 kommenttia:

  1. Oijoi - oletpas ollut ahkera! Ja sooda sopii kyllä niin moneen puhdistamiseen että ei uskoisikaan. Ja ei vain aina muistakaan;)
    Kivaa viikkoa teille sinne siistiin kotiin täältä kaaoksen valtakunnasta!

    VastaaPoista
  2. Ihanan ahkerana siellä on hääritty ja kiitos tuosta soodavinkistä! Itse totesin myös tuon ruostumattomalle teräkselle tarkoitetun puhdistusaineen turhuuden. Olen putsannut Vim creamilla ja huuhtelurätin jälkeen kuivannut heti mikrokuituliinalla, mutta kädet on sen operaation jälkeen aivan kuin halkeilevat korput, koska en malttaisi pitää hiostavia kumihanskoja. Toi sooda pitää testata heti huomenaamulla;)Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikrokuituliinat on kyllä käteviä tietyissä tapauksissa, mutta huomasin myös eilen, että kädet menee korpuiksi, jos käsillä käsittelee sekä kosteaa rättiä että kuivaa mikrokuituliinaa. Välillä kyllä tuntuu että omat ruoka-aineet on paljon tehokkaampia siivouksessa kuin paljon maksavat pesuaineet :) mukavaa viikkoa sullekin :)

      Poista
  3. Ahkera likka :)))

    Kivaa viikkoa sinulle!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitti. Mun pääkopalle teki vain hyvää, että sain pitkästä aikaa kunnolla aikaa järjestellä ja siivoilla paikkoja. Pikku hiljaa alkaa taas tuntumaan, että pystyy keskittymään muuhunkin kuin huolehtimiseen :)

      Ihanaa viikkoa sullekin! <3

      Poista
  4. Joskus yöpuvussa siivotessa & nälkäisenä tulee siis ne parhaimmat ideat? :-)

    Miten pieni toipilas voi? Toivottavasti päivä päivältä paremmin.

    t. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näköjään :) Pieni toipilas voi jo ihan hyvin. Kotona ollaan ja pikku hiljaa alkaa olemaan taas oma reipas itsensä :)

      Poista
  5. Oletpas sinä ollut reipas :D Kiitos tuosta ruokasooda vinkistä, ei ole kyllä käynyt mielessäkään, täytyy heti illalla kokeilla <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) meillä ainakin toimii hyvin, kun kaataa soodaa kostealle rätille ja pyyhkii sillä :)

      Poista